Belgia: Domstol i Brussel har avgjort at alle COVID-19-tiltak innført av regjeringen må oppheves innen 30 dager

Brussels Times rapporterer at en domstol i Brussel onsdag 31. mars avgjorde at alle Covid-19-tiltak som er innført av regjeringen må oppheves innen 30 dager, da tiltakenes juridiske grunnlag er utilstrekkelig.

“De nåværende koronavirustiltakene er basert på Civil Safety Act av 2007, som gjør det mulig for staten å reagere raskt under “eksepsjonelle omstendigheter”, men dommeren har nå avgjort at disse lovene ikke kan tjene som grunnlag for ministerdekretene.

Dommeren ga den belgiske staten 30 dager på å gi et forsvarlig juridisk grunnlag for Covid-19-tiltakene, eller utsettes for en straff på € 5000 per dag som denne perioden overskrides, med en maksimumsgrense på € 200.000, rapporterer Le Soir.”

Kommentar:
Det var også i Belgia det tidligere i år ble erklært at tvungen bruk av munnbind er grunnlovsstridig. At dommeren i denne saken nå ber den belgiske regjeringa gi et “forsvarlig juridisk grunnlag” for de innførte tiltakene, sier kanskje sitt? Hvor og hva er det juridiske (og vitenskapelige) grunnlaget for de vanvittige inngrepene myndighetene verden over innfører? Hvordan kan det være mulig at myndigheter selv kan erklære “krisesituasjon” som automatisk rettferdiggjør ethvert påfølgende “tiltak”? Hva er egentlig denne “krisesituasjonen”?

Vi i C19fakta har med våre innsynsbegjæringer til Norges kommuner forsøkt å få fatt i hvilket vitenskapelig grunnlag tiltakene baseres på. Dette har vist seg å være vanskelig å finne.
Hvis både det vitenskapelige og det juridiske grunnlaget for myndighetenes innførte tiltak fremdeles må etterspørres – etter over ett år med flere og flere påbud, forbud og “anbefalinger”: som verken er til å forstå eller gir noen som helst mening basert på det vi vet fra før – hva er det da som egentlig foregår?


Kilder:
Brussels Times:
https://www.brusselstimes.com/news/belgium-all-news/162742/belgium-must-lift-all-covid-19-measures-withing-30-days-brussels-court-rules-verlinden-human-rights-league-ministerial-decree-penalty-civil-safety-act-pandemic-law-coronavirus/

Collective Evolution:
https://www.collective-evolution.com/2021/04/01/belgium-must-lift-all-covid-19-measures-within-30-days-brussels-court-rules/

Le Soir:
https://www.lesoir.be/363910/article/2021-03-31/info-le-soir-letat-condamne-par-le-tribunal-de-bruxelles-qui-juge-les-mesures