Regjeringen.no: “Helsepersonell som har mottatt første dose med AstraZeneca-vaksine får unntak fra innreisekarantene”

Regjeringen skriver 6. mars 2021 på sine nettsider:

“Fullvaksinert helsepersonell som har kritiske funksjoner på sykehus eller i kommunehelsetjenesten har særskilt unntak fra karantene i arbeidstiden. Nå utvides unntaket slik at det også gjelder helsepersonell i kritiske funksjoner som har mottatt første dose med AstraZeneca-vaksine. Unntaket gjelder etter at det har gått minimum 3 uker etter første dose.

Endringen gjøres på bakgrunn av anbefalinger fra Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Statens legemiddelverk. Deres faglige vurdering er at dette vil være smittevernfaglig forsvarlig. Kliniske studier viser at første dose av AstraZeneca-vaksinen gir god beskyttelse fra og med 22 dager og inntil 12 uker.  Den andre dosen anses å være viktig for å gi en bredere og mer langvarig beskyttelse.

Det stilles fortsatt krav at helsepersonellet tester negativt for korona ved ankomst til Norge. Helsepersonellet skal bruke munnbind og være ekstra nøye med å holde avstand i karantenetiden. Helsepersonellet må være i karantene i fritiden. Det må dokumenteres at den ansatte har mottatt vaksine. Det er arbeidsgiver som er ansvarlig for å innhente og kontrollere dokumentasjonen.”

Kommentar/forsøk på tolkning av teksten:
Covid-19 Vaccine AstraZeneca er tredje korona”vaksine” ut med en midlertidig godkjenning fra Det Europeiske Legemiddelkontoret og vedtatt av EU-kommisjonen , opplyser FHI i februar 2021. FHI skriver videre:
“I en pandemi er det viktig med rask tilgang til vaksiner. Legemiddelmyndighetene i Europa, inkludert Norge, legger derfor til rette for rask utvikling og godkjenning av koronavaksiner. Betinget godkjenning gis før man har fullstendige data, inklusive langtidsdata om effekt og bivirkninger. Vaksineprodusenten må derfor fortsette med studiene, og fortløpende oversende legemiddelmyndighetene data etter hvert som de blir klare.”

For det første: ifølge hvem er det viktig med rask tilgang til vaksiner i en pandemi? Ifølge hvem og ut fra hvilke kriterier defineres noe som en pandemi? Og hva baseres denne voldsomme påstanden på?
For det andre: hevder FHI med det de skriver her at kvaliteten og sikkerheten av en eventuell vaksine nedvurderes til fordel for rask utvikling og godkjenning?
For det tredje: hva menes med “smittevernfaglig forsvarlig” og “god beskyttelse”? Hva i alle dager baseres dette på når de kliniske studiene ikke fremskaffer fullstendige data?
For det fjerde: hva betyr en “faglig vurdering” i disse tider? Hva skal ligge til grunn for at noe omtales som “faglig”?
For det femte: hvorfor “belønnes” folk med unntak fra innreisekarantene ved å takke ja til en eksperimentell vaksine med hastegodkjenning som ingen vet langtidsvirkningene av?
For det sjette: hvorfor trenger vi vaksine mot noe med en overlevelsesrate på 99,976%? (tall fra WHO: 1,85 millioner mennesker døde (fra 1. desember 2019 til 1. desember 2020), av en befolkning på 7,836 milliarder.)

Den siste setningen i FHIs oppdatering kombinert med en opplysning i den siste rapporten fra Legemiddelverket over rapporterte bivirkninger fra “vaksinering”: “Meldingene (les: de rapporterte bivirkningene) gir ikke grunnlag for å endre gjeldende anbefalinger om bruk av koronavaksinene. Fordelene ved å gi vaksinen vurderes som større enn de mulige ulempene”, lover i hvert fall ikke godt. Når “vaksinene” er så lite utprøvet som de er, så burde vel hver eneste lille rapporterte bivirkning definitivt tas med i videre folkeopplysning, så folk vet med hundre prosent sikkerhet hva de blir bedt om og dyttet mot å takke ja til.

Men i stedet for å gi det norske folk mulighet og rett til å ta et opplyst valg, ser vi nå de første tendensene til et allerede fryktet belønningssystem som går ut på å anerkjenne noen og diskriminere andre basert på hvorvidt man “frivillig” deltar i eksperimentet eller ikke. I tillegg er det verdt å merke seg at FHI gjerne omtaler alle de forskjellige “vaksinene” fra Pfizer BioNTech, Moderna, AstraZeneca som “koronavaksiner”. Det er forskjellig innhold i de forskjellige “vaksinene”, og de bør vel verken omtales som det samme eller som “vaksiner” overhodet.

“Dette vet vi ikke ennå” skriver Legemiddelverket og oppsummerer om AstraZeneca-“vaksinen”: 

  • Hvor lenge vaksinen beskytter mot covid-19 sykdom 
  • Om vaksinen hindrer at man smitter andre 
  • Det er foreløpig ingen eller begrensede data for: 
    • Barn og ungdom under 18 år. 
    • Hvor god effekten er i aldersgruppen over 55 år. Det forventes imidlertid at personer som er eldre enn 55 år vil ha beskyttelse, basert på immunresponser og erfaring fra andre vaksiner. 
    • Gravide og ammende.
    • Personer med nedsatt immunforsvar og de som bruker immundempende legemidler. 

Enkelte bivirkninger, særlig eventuelle sjeldne eller svært sjeldne bivirkninger, oppdages først når vaksinen gis til mange flere og mer varierte grupper enn i studiene. Selv om vaksinen testes grundig i studier, vil man aldri kunne sikre seg helt mot at det oppstår sjeldne bivirkninger når vaksinen tas i bruk. 

Så hva gjør vi når myndighetene mislykkes totalt i å ta helsa vår på alvor og respektere at ikke alle vil det samme?
Gjør din egen research. Vit hva du sier ja eller nei til.

Vi har skrevet mer om “vaksiner” her:
https://c19fakta.com/category/vaksiner/

Kilder:
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/helsepersonell-som-har-mottatt-forste-dose-med-astrazeneca-vaksine-far-unntak-fra-innreisekarantene/id2837282/?utm_source=www.regjeringen.no&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS-2581966

https://legemiddelverket.no/nyheter/tredje-koronavaksine-godkjent-i-europa

https://legemiddelverket.no/Documents/Bivirkninger%20og%20sikkerhet/Rapporter%20og%20oversikter/Koronavaksiner/20210302Rapport%20over%20meldte%20bivirkninger%20av%20koronavaksine.pdf

Mer om AstraZeneca-“vaksinen”:
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3777268