Norsk Frihetsallianse har nå postlagt de første rettslige brevene til lokale og sentrale myndigheter: vil ha svar på om myndighetene tar på seg ansvaret for konsekvensene av restriksjonene

Hentet fra Norsk Frihetsallianses Spleis-aksjon:

“Da har startskuddet gått!

Med stolthet kan vi melde at i går, den 29.01.2021 kl 16:58 postla vi de første rettslige brevene til lokale og sentrale myndigheter! 

Etter en hektisk innspurt fikk vi brevene avgårde. Hensikten med dette første brevet, som i første omgang er sendt til Helse- og Omsorgsdepartementet ved Bent Høye, Regjeringen ved Erna Solberg og de 10 kommunene på Østlandsområdet ved deres respektive ordførere er å ansvarliggjøre dem i forhold til dagens situasjon.

I brevet sier vi tydelig ifra om brudd på menneskerettighetene og grunnloven i forhold til de grepene som regjeringen og kommunene har tatt helt siden 12 Mars 2020. Vi påpeker klart det ansvaret som stat og kommune har for den skaden som er påført folket og vi kaller mydighetene ut til et klart ja eller nei svar på hvorvidt de tar dette ansvaret.

Det som skjer videre nå er at myndighetene har 14 dager fra dagen brevet ble sendt til å svare. Denne tiden vil vi bruke til å forberede saken videre, og styrke kjernen i organisasjonen vårt budskap og vårt nærvær på sosiale media.

Vi har en journalist som jobber med å skrive saker direkte for oss. Vi har foreløpig valgt å ikke sende ut pressemelding, da vi ser at det å kontakte pressen slik klimaet er nå med sterk polarisering og beskyldninger mot de som ikke følger mainstream tankegang rundt regjeringens tiltak og covid 19 er uhensiktsmessig og kan skade saken mer enn den gangner. Å bli marginalisert og stemplet som konspirasjonsteoretikere er ikke ønskelig. Vi jobber for menneskerettigheter og styrking av rettighetene lagt i grunnloven, det er dette budskapet vi vil ha tydelig frem.

Vi takker igjen dere alle sammen som støtter oss. Vi ber dere dele spleisen og gjerne nyhetene om at brevene er underveis til mydighetene. Vi imøteser svar og er i godt mot for hvordan saken utvikler seg videre. 

Ønsker dere alle en fantastisk søndags kveld. ✨ Stå opp, lysets krigere! 

Vennlig hilsen
The Liberty Alliance – Norsk Frihetsallianse”